Föreningen Heimdal välkomnar till torsdagsföredrag!

Hur kan kompromisser och konsensus vara både en styrka och en svaghet i det politiska systemet? Hur kan medborgarens deltagande och åsikter påverka kompromisser inom politiken och hur har det påverkat Sveriges utveckling? Vilka historiska händelser är exempel på detta?

Torsdag den 18 april gästas Föreningen Heimdal av Ardalan Shekarabi som är riksdagsledamot för Socialdemokraterna! Han var statsråd mellan 2014-2019, socialförsäkringsminister mellan 2019-2022 och socialminister 2022. Ämnet på kvällens föredrag är ”Kompromiss och konsensus i svensk politik”.

Ardalan Shekarabi är en politiker med flera års erfarenhet. Han blev riksdagsledamot under 2013 och har erhållit flertal ministerposter. Innan dess var han ordförande för Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU) mellan 2003-2005. Tidigare studerade han på juristprogrammet vid Uppsala universitet och tog juristexamen 2007. Utöver sin politiska uppdrag har han arbetat som notarie vid Länsrätten i Gävleborgs län 2008-2009.

Föredraget startar 19.30 (S:t Larsgatan 10 i Uppsala

Efteråt finns fika till försäljning, och därefter möjlighet att ställa frågor till talaren. Inträdet är gratis för föreningens medlemmar och kostar 40 kronor för övriga. För information om hur du kan teckna medlemskap, se vår hemsida!

Categories:

Tags:

Comments are closed