”Historien och de eviga värdena, ett filosofiskt samtal” – föredrag och samtal med professor Claes Ryn fredagen 24 juli, 18.00. (Obs. ej akademisk kvart.) Inträde endast 50 kronor, medlemmar gratis som vanligt. Efter föredraget följer som brukligt en (förhoppningsvis fantastiskt trevlig) sexa. Information om meny återkommer lite senare.
Claes G. Ryn är sedan 1971 boende i USA där han sedan 1974 verkar vid The Catholic University of America i Washington D.C., sedan 1978 som professor i statskunskap. Han är också grundare och ordförande för National Humanities Institute och ordförande för Academy for Philosophy and Letters och tidigare även för Philadelphia Society. Hans forskning gäller politiska idéer där han företräder en traditionellt konservativ position i Edmund Burkes anda men med anknytning till den amerikanska humanisten Irving Babbitt. Han har på motsvarande sätt tagit avstånd från neokonservatismen och förbundit den med ett radikalt idéarv från Rousseau. Hans böcker har uppmärksammats stort, inte minst bland intellektuella i Kina där han är hedersprofessor och återkommande föreläsare. Han har också föreläst i bl.a. det tjeckiska parlamentet och i Pentagon och medverkat som skribent i bl.a. The American Conservative och på Svenska Dagbladets ledarsida. Under sin tid i Sverige studerade han vid Uppsala universitet och var verksam i Föreningen Heimdal. Han var även med och grundade det numera avvecklade Konservativt idéforum (KIF).
Anmälan till sexan görs till klubbmastare@heimdal.nu och betalning sker helst till föreningens bankgiro 739-2723 (SEB), även om det kommer vara möjligt att betala på plats.
Priset är 300 kronor.
Mer info om meny kommer senare.

Tags:

Comments are closed