Föreningen Heimdal välkomnar till torsdagsföredrag!


Europas värde och välbefinnande är en fråga som är mer aktuell än någonsin. Vilka argument kan lyftas fram för att försvara Europa och dess värderingar? Vilken roll spelar Europa i hanteringen av globala utmaningar?


Torsdag den 16 maj gästas vi av Erik Weiman som idag är länsförbundsordförande, ordförande i regionfullmäktige i Uppsala. Han kommer hålla föredrag på temat: ”Europa är värt att försvara!”


Weiman är en erfaren moderat politiker med en gedigen bakgrund inom politiken sedan 1982. Med en imponerande lista av politiska uppdrag, inklusive ordförandeskap i landstingsstyrelsen i Uppsala län mellan 2006 och 2014, vice ordförande i Mälardalsrådet, ledamot i kommunfullmäktige i Knivsta kommun, ersättare i riksdagen samt i Rikssjukvårdsnämnden, är Weiman väl rustad att diskutera Europas roll och betydelse.


Utöver sina politiska uppdrag har Weiman även haft betydande roller utanför politiken. Som ordförande för IK Sirius Bandy Club och varit engagerad i Fredens Hus med ändamål att i Dag Hammarskjölds anda driva Fredens Hus på Uppsala Slott samt samla och förmedla kunskap i fredsfrågor. Han har även studerat idé- och lärdomshistoria, litteraturvetenskap och företagsekonomi vid Uppsala universitet.


Föredraget startar 19.30 (S:t Larsgatan 10 i Uppsala


Efteråt finns fika till försäljning, och därefter möjlighet att ställa frågor till talaren. Inträdet är gratis för föreningens medlemmar och kostar 40 kronor för övriga. För information om hur du kan teckna medlemskap, se vår hemsida!

Categories:

Tags:

Comments are closed