133:e verksamhetsårets hedersledamot!


Leif Östling har en lång och framgångsrik karriär som företagsledare. Han var verkställande direktör för Scania under åren 1994-2012 och därefter haft position i koncernledningen för Volkswagen. Åren 2016–2017 var han ordförande för Svenskt Näringsliv. Han har även varit styrelseordförande för bolag i bland annat Tyskland, Finland och Norge och haft olika engagemang i Kungliga Tekniska Högskolan. Med detta har han en bred erfarenhet av ledarskap i olika företag runt om i världen. ”Vad fan får vi för pengarna?”, sa Östling i en TV-intervju 2017 och hösten 2021 startade han “Kommissionen för Skattenytta” med syfte att granska effektiviteten i den offentliga sektorn.

Motiveringen lyder:
“För sin långa tjänstgöring och ledande roll inom det svenska näringslivet, och för att rakryggat stått upp för det fria ordet, samt arbetat för svenska skattebetalare genom initiativet “Kommissionen för Skattenytta”, kallas och installeras Leif Östling som hedersledamot i Föreningen Heimdal.”


Tyvärr kommer han inte att kunna närvara på årets Midvinterblot där tal brukar hållas och hyllning tas emot – men frukta icke! Den 29 februari kommer Östling att hålla en talarkväll här på Föreningen Heimdal! Ämnet presenteras senare i veckan. Skriv upp det i era kalendrar och håll utkik. Hjärtligt välkomna! Vi ser verkligen fram emot hans talarkväll!


(Foto: Dan Boman)

Categories:

Tags:

Comments are closed