Välkommen till Föreningen Heimdal!

Föreningen Heimdal är en studentförening för dig som söker politisk diskussion med högt i tak och studentikost umgänge. Föreningen är partipolitiskt oberoende men verkar för ”reformvänlig konservatism”. Som Sveriges äldsta, fortfarande verkande politiska förening erbjuder vi en verksamhet som få andra kan mäta sig med.

Talare från alla samhällets sfärer håller föredrag på föreningen varje torsdag. Ämnena kan sträcka sig från det dagsaktuella till det som döljs i historiens dimmor. Ofta kan de föredrag som verkar mest obskyra visa sig vara de mest
intressanta och lärorika.

De regelbundna sittningar som föreningen anordnar bjuder på god mat, glad sång och trevligt sällskap. Studenttraditionerna hålls vid liv hos Föreningen Heimdal i sann upsaliensisk anda även om ingen annan skulle göra det.

Hör gärna av dig till undertecknad för mer information om hur just du kan ta del av Föreningen Heimdals många evenemang.

Vi ses på Föreningen!


Pontus Norén

Ordförande 133:e verksamhetsåret

 

Återkommande frågor

Vad har era medlemmar för politisk hemvist?

Våra medlemmar identifierar sig i huvudsak som konservativa. Flera medlemmar är engagerade i något av de konservativa partierna, medan andra inte alls har eller har haft något partipolitiskt engagemang.


Jag är vänsterorienterad – får jag komma på era föreläsningar?

Givetvis, föreläsningarna är öppna för alla intresserade, oavsett politisk övertygelse.