Föreningen Heimdal välkomnar till vårterminens första torsdagsföredrag!


”I slutet av 1918 uppstod de tre baltiska staterna Estland, Lettland och Litauen ur spillrorna av det sönderfallande ryska imperiet. Bara veckor senare invaderades de av den ryska bolsjevikregimens arméer som samtidigt var involverade i det blodiga ryska inbördeskriget. Detta blev början på de grymma befrielsekrigen som kom att pågå ända till 1920.” – Tobias Berglund i “Baltikums befrielse”


Den 25 januari gästas vi av Tobias Berglund som är doktorand vid Historiska institutionen vid Uppsala universitet. Han har tidigare varit verksam vid bland annat University of California i Berkeley. Berglund har tillsammans med Niclas Sennerteg författat boken “Baltikums befrielse” som föredraget kommer att knyta an till.


Varmt välkomna!


18.00 – Föreningslokalen öppnar. (S:t Larsgatan 10)
18.00 – 18.45 Servering av ärtsoppa och pannkaka.
19.30 – Föredraget startar.


Efteråt finns hembakat fika till försäljning, och därefter möjlighet att ställa frågor till talaren. Inträdet är gratis för föreningens medlemmar och kostar 40 kronor för övriga.

För information om hur du kan teckna medlemskap, se vår hemsida!


Om oss: Föreningen Heimdal grundades år 1891 i Uppsala och är Sveriges äldsta och längst verkande borgerliga studentförening. Ideell och partipolitiskt obunden. Vi erbjuder en verksamhet som består bland annat av talarkvällar, sittningar och andra aktiviter i sann studentikos anda. Vi anordnar varje vecka föredrag med intressanta talare; hela terminens talarprogram finns på vår Facebook eller på vår hemsida. Vi är en studentförening för dig som söker politisk diskussion med högt i tak och trevligt umgänge. Vill du teckna medlemskap? Bli medlem via följande formulär: https://goo.gl/forms/InWTXzlRklQAvr4f2 För mer info om föreningen och vår verksamhet, se vår hemsida: www.heimdal.nu

Categories:

Tags:

Comments are closed