Föreningen Heimdal välkomnar till torsdagsföredrag!


Föreställningar om att världen är på väg att ta ett dramatiskt slut har funnits med i hela den västerländska historien och har djupa rötter i det bibliska arvet. Idag kan frågor som klimathotet, AI och migrationen vara några av dessa apokalyptiska frågor som debatteras. Om en kommande apokalyps är på väg – vad kommer egentligen ske?


Den 8 februari gästas vi av Torbjörn Gustafsson Chorell som är professor vid institutionen för idéhistoria på Uppsala universitet. För tillfället är han aktiv i ett forskningsprogram med ämnet ”Vid världens slut. En transdisciplinär utforskning av apokalyptiska föreställningar i dåtid och nutid” som leds av Jayne Svenungsson vid Lunds universitet. Kvällens föredrag kommer därför att handla om ämnet “Världens slut – apokalyptiska föreställningar då och nu”.


Varmt välkomna!


18.00 – Föreningslokalen öppnar. (S:t Larsgatan 10)
18.00 – 18.45 Servering av ärtsoppa och pannkaka.
19.30 – Föredraget startar.


Efteråt finns hembakat fika till försäljning, och därefter möjlighet att ställa frågor till talaren. Inträdet är gratis för föreningens medlemmar och kostar 40 kronor för övriga. För information om hur du kan teckna medlemskap, se vår hemsida!

Categories:

Tags:

Comments are closed