Föreningen Heimdal ordnar uppskattade och välbesökta sittningar med olika tematiska inriktningar. Bland annat arrangeras det middagar i anslutning till Jul och Lucia samt marskalk Carl Gustaf Emil Mannerheims dödsdag. Till de återkommande begivenheterna hör också kräftskivan i början av september samt den traditionella sillunchen den sista april. Även Midvinterblotet, en gång per år i slutet av februari. Ytterligare sittningar och andra fester arrangeras då och då med olika tematiska inriktningar. För löpande information är ett tips att följa föreningens sida på Facebook.

Medlemmar får reducerat pris på alla sittningar. Anmälan till alla sittningar sker genom att skicka ett mail till klubbmastare@heimdal.nu senast två dagar innan sittningen äger rum. Undantaget är Midvinterblotet, där anmälan behöver ske några veckor innan, beroende på vilken studentnation balen anordnas på.

Föreningens klubbverk består av styrelsemedlemmar och ämbetsmän som är engagerade ideellt och har tagit tid från sina studier för att bidra till föreningen. Utan våra ideellt engagerade medlemmar skulle verksamheten inte vara möjlig.

Höstens sittningar

Kräftskiva – Kräftor kräva dessa drycker! För att fira in höstterminen ordentligt anordnar Föreningen Heimdal sin traditionsenliga kräftskiva. På menyn står kräftor och västerbottenpaj varvat med svalkande drycker. Givetvis utlovas mycket sång av snapsvisor och allt vad en kräftskiva innebär.

Oktoberfest – Såklart ska världens största folkfest firas! På menyn står utsökta korvar, surkål, och annan skaffning med smak av Tyskland. Till detta blir det rikligt med sång!

Lussesexa – När julen nalkas bjuder Föreningen Heimdal in till höstterminens sista sittning – den traditionsenliga Luciasexan! Med ett rikt julbord dignande med allsköns läckerheter, god dryck, festlighet, sång, trevnad och så förstås det magnifika spexet, allt för att lysa upp Kung Bores vintermörker.

Vårens sittningar

Mannerheimsexa – En sittning till minne av marskalk Carl Gustaf Emil Mannerheim.

Midvinterblot – Föreningen Heimdals stora högtid är en vinterbal som kallas Midvinterblotet. Midvinterblotet lanserades 1968 och arrangeras en gång per år vid Uppsalas studentnationer i slutet av februari för såväl medlemmar som föreningsvänner. För ytterligare information, se Midvinterblotet.

Silllunch – Valborg! Lika självklar som mösspåtagningen vid Carolina Rediviva är den traditionella sillunchen på Föreningen Heimdal för att fira in våren.

Nationaldagslunch – Den sjätte juni anordnar Föreningen Heimdal självfallet en blågul lunch! Smakligt bord, svalkande drycker och fosterländsk sång utlovas. Välkommen till Föreningen Heimdal för fira in det nya året med en sittning tillsammans!