Efter några års uppehåll på grund av pandemin har Föreningen Heimdal återigen fått äran att arrangera det årliga Claes G. Ryn föredraget – med efterföljande sexa!

Tisdag den 8 augusti, klockan 17.30, gästar Claes G. Ryn Heimdal och håller föredrag på temat ”Den amerikanska konservatismens misslyckande”. Föredraget kommer att knyta an till hans nyutgivna bok “The failure of American conservatism and the road not taken”. Inträdet är gratis för medlemmar och kostar 40 kr för icke-medlemmar. I samband med föredraget arrangeras en sexa efteråt. För anmälan till sexan, se info längst ner i beskrivningen.

Observera att föredraget börjar 17.30, ingen akademisk kvart. Sexan börjar ca 1 timme efter att föredraget har avslutats.

Claes G. Ryn, född och uppvuxen i Norrköping, är sedan 1971 boende i USA där han från och med 1974 verkar vid The Catholic University of America i Washington D.C., sedan 1978 som professor i statskunskap. Han är också grundare och ordförande för National Humanities Institute och tidigare även ordförande för Academy for Philosophy and Letters samt Philadelphia Society. Hans forskning gäller politiska idéer där han företräder en traditionellt konservativ position i Edmund Burkes anda men med anknytning till den amerikanska humanisten Irving Babbitt. Han har på motsvarande sätt tagit avstånd från neokonservatismen och förbundit den med ett radikalt idéarv från Rousseau. Hans böcker har uppmärksammats stort, inte minst bland intellektuella i Kina där han är hedersprofessor och återkommande föreläsare. Han har också föreläst i bl.a. det tjeckiska parlamentet och i Pentagon och medverkat som skribent i bl.a. The American Conservative och på Svenska Dagbladets ledarsida. Under sin tid i Sverige studerade han vid Uppsala universitet och var verksam i Föreningen Heimdal. Han var även med och grundade det numera avvecklade Konservativt idéforum (KIF).

Meny: trerätters

Priset för sexan:
Medlemmar
250 kr student
350 kr yrkesarbetare

Icke medlemmar
300 kr student
400 kr yrkesarbetare

En öl/cider ingår i menyn. Dryckesbiljetter köps på plats

Plats: S:t Larsgatan 10 (Föreningens lokal)
Klädkod: Udda kavaj

Anmälan sker via mail till klubbmastare@heimdal.nu med eventuella allergier. Senast den 6 augusti vill vi ha in er anmälan. Observera att både anmälan och betalning måste vara föreningen tillhanda senast den 6 augusti för att anmälan skall vara giltig.

Betalningen sker till Föreningen Heimdals bankgiro 739-2723 (SEB). Märk betalningen med ”namn + ryn sexa”.

Varmt välkomna!

Categories:

Tags:

Comments are closed