Gunnar Heckschers stipendium 133:e verksamhetsåret!


Michael Diamant har grundat ”New Traditional Architecture” och företräder Arkitekturupproret sedan starten 2014. Han är en passionerad förespråkare för den klassiska traditionen inom arkitektur och har en inflytelserik röst när han belyser och lär ut om den klassiska traditionens värde och mening i både media och egna sociala medier. Diamant strävar efter att skapa en medvetenhet om och uppskattning för det arv som den klassiska arkitekturen representerar, och hans arbete är en viktig drivkraft för att bevara och återuppliva dessa tidlösa estetiska principer inom dagens arkitektoniska landskap. För sin insats tilldelas Michael Diamant “Gunnar Heckschers stipendium för reformvänlig konservatism” år 2024.

Motiveringen lyder:
”För att ha grundat sidan ”New Traditional Architecture”, och för sitt engagemang i arkitekturupproret, samt att i sociala medier på ett pedagogiskt sätt spridit betydelsen av att ha en mänsklig och traditionell arkitektur i samhället.”


Michael Diamant kommer att närvara på årets Midvinterblot där stipendiet kommer delas ut och stora applåder ges. Vi ser fram emot detta och hälsar honom varmt välkommen!

Categories:

Tags:

Comments are closed