Föreningen Heimdal välkomnar till torsdagsföredrag!


Hur tolkas bibeln av religiösa amerikaner som har röstat på Donald Trump? Överlappar populistiska religiösa och populistiska politiska intressen? Finns det spår av populism i religiösa och politiska sammanhang i Sverige?


Den 7 mars gästas Föreningen Heimdal av James Kelhoffer som är teolog och professor i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet. Hans huvudsakliga forskning omfattar nya testamentet och annan tidigkristen litteratur, evangelierna och de apostoliska fäderna. Just nu är han aktuell med forskning om det Andra Clemensbrevet.

Kvällens föredrag kommer att handla om ”Populism och bibeltolkning: implikationer för yttrandefrihet, mångfald och politisk aktion” och ta sig an i en nypublicerad artikel som fokuserar på bibeltolkningen hos religiösa amerikaner, men även kring hur det ser ut i Sverige. Föreningen Heimdals styrelse hälsar er alla varmt välkomna!


18.00 – Föreningslokalen öppnar. (S:t Larsgatan 10, Uppsala)
18.00 – 18.45 Servering av ärtsoppa och pannkaka.
19.30 – Föredrag.
20.30 – Fika! (Hembakad prinsesstårta och kaffe)


Efter föredraget finns möjlighet att ställa frågor till talaren. Inträdet är gratis för föreningens medlemmar och kostar 40 kronor för övriga. För information om hur du kan teckna medlemskap, se vår hemsida!


Fikat kommer bestå av hembakad prinsesstårta för att fira ”fössta tossdan i mass”. Mer info: https://facebook.com/events/s/fossta-tossdan-i-mass-pa-foren/304794062608310/

Categories:

Tags:

Comments are closed