Torsdagen den 16 januari klockan 19.30 talar Lennart Bengtsson på Föreningen Heimdal.

Lennart Bengtsson är professor i dynamisk meteorologi. Han blev filosofie kandidat vid Uppsala universitet 1957 och filosofie magister 1959. Han är professor i dynamisk meteorologi vid Max-Planck-Institut für Meteorologie i Hamburg, och var föreståndare för institutet 1991-2000. Sedan 2000 är han professor vid University of Reading. Professor Bengtsson invaldes 1993 i Kungliga Vetenskapsakademin och utkom 2019 med boken ”Vad händer med klimatet?”, som nominerades till Stora fackbokpriset.

Professor Bengtsson kommer att hålla ett intressant föredrag med rubriken: ”Vad händer med klimatet – hur allvarlig är situationen, och vad kan vi göra åt saken?”

Efter föredraget finns fika till försäljning, och därefter finns möjlighet att ställa frågor till talaren. Inträdet är gratis för föreningens medlemmar och kostar 20 kronor för övriga. Föredraget genomförs i samarbete med Medborgarskolan.

Varmt välkomna!

Heimdal anordnar varje vecka föredrag med intressanta talare. Hela höstens program och mer information om föreningen finns på vår hemsida, http://heimdal.nu/

Categories:

Tags:

Comments are closed