Kategorier
Torsdagstalare

Emil Uddhammar – ”I konservatismernas tid”

Torsdag 30 september talar den f.d. Heimdalordföranden (1981-1982) och professor emeritus i Statsvetenskap vid Linnéuniversitetet Emil Uddhammar på Föreningen Heimdal om sitt bidrag i den nysläppta antologin: ”I konservatismernas tid”.
Nu återgår föreningen till fysiska evenemang! Men om omständigheterna tillåter kommer det att även finnas möjlighet att deltaga via direktsändning för de som inte kan närvara på plats.
Mer information följer senare.
Efter föredraget finns fika till försäljning, och därefter finns möjlighet att ställa frågor till talarna. Inträdet är gratis för föreningens medlemmar, men kostar 20 kronor för övriga. För mer information om hur man kan teckna medlemskap, se vår hemsida!
Varmt välkomna!
För att se mer information om talet se vår Facebook-sida!
Heimdal anordnar varje vecka föredrag med intressanta talare; hela vårens program och mer information om föreningen finns på vår hemsida
Kategorier
Okategoriserade

Prof. Gerd V. M. Haverling: ”Universitetens kris”

Obs! Nätevenemang!
Mer information går att finna på vår facebook-sida, där talet kommer även att hållas.
Torsdag 25 mars talar professor Gerd V. M. Haverling på Föreningen Heimdal, om: ”Universitetens kris”.
Gerd V. M. Haverling är professor i latin vid Uppsala universitet sedan 2007, och hon är även aktiv inom den kända Insamlingsstiftelsen Academic Rights Watch. Hennes tid vid Uppsala universitet kännetecknas av åtskilliga stipendier, utmärkelser, forskningsbidrag och forskningsvistelser runtom i Europa, inklusive en lektorstjänst i Århus i klassisk filologi. Hon är likaledes ansvarig för en mycket imponerande forskningsproduktion inom hennes område.
Professor Haverling fördes in i det massmediala rampljuset och debatten kring akademisk frihet, som en medförfattare till det uppmärksammade debattinlägget i Svenska Dagbladet: ”Falsk bild av en högskola med könsmaktsordning”, som publicerades 2018.
Det kommer även finnas möjlighet till att ställa frågor via chattfunktionen under talet, som kommer besvaras under frågestunden efter talet. (Föreningen Heimdal reserverar sig rätten att välja och vraka bland de ställda frågorna).
Varmt välkomna!
Heimdal anordnar varje vecka föredrag med intressanta talare, ni kan finna vårens program på hemsidan.
Kategorier
Torsdagstalare

Mathias Persson – ”Det villrådiga samhället: kungliga vetenskapsakademins politiska och ekonomiska ideologi, 1739 – 1792”

OBS: NÄTEVENEMANG!

Mer information går att finna på vår facebook-sida, där även talet kommer hållas.

Torsdag 18 mars talar Mathias Persson, om sin bok: ”Det villrådiga samhället: Kungliga Vetenskapsakademiens politiska och ekonomiska ideologi, 1739-1792”. Mathias Persson är filosofie doktor i idé- och lärdomshistoria vid Uppsala universitet och har ägnat sig åt olika aspekter av det svenska 1700-talet, främst transnationellt idéutbyte och föreställningar om “det andra”.

Varmt välkomna!

Heimdal anordnar varje vecka föredrag med intressanta talare.

Kategorier
Okategoriserade

Taubesexa på Föreningen Heimdal!

Gutår heimdaliter!
Evert Taube är en av Sveriges genom tiderna främsta skalder. Detta skall hyllas, och därför anordnar Föreningen Heimdal en Taubesexa där vi sjunger igenom hans kapitel i den nya sångboken.
Med en meny inspirerad av Taubes liv så bjuder styrelsen in er till Föreningen Heimdals tredje skaldsexa!
Varmt välkomna!
Meny:
Kommer inom en snar framtid.
Plats: Grottan, S:t Larsgatan 10.
Klädkod: Udda kavaj, eller eventuell tidsenlig utstyrsel.
Anmäl dig senast den 21 november till klubbmastare@heimdal.nu. Anmälan på Facebook räcker inte för att få kuvert.
Pris: Alkoholfritt, 149 kronor.
Litet dryckespaket (1 öl, 1 snaps), 199 kronor.
Stort dryckespaket (2 öl, 2 snaps), 249 kronor.
Ytterligare snapsbiljetter för snaps eller öl kostar 30 kronor.

Anmälan sker genom att skriva ett mejl med namn till klubbmastare@heimdal.nu senast den 19/11. Ni kan även bifoga eventuella allergier eller andra önskemål i anmälningen. Betalning skall skickas till föreningens bankgiro 739-2723 (SEB). Märk betalningen med ”namn + taubesexa”.

 

Kategorier
Okategoriserade

Julie Hansen – ”Nedslag i den nutida ryska litteraturen”

Obs! På grund av den rådande epedemin så är det först till kvarn som gäller.
Torsdag 8 oktober talar Fil. dr Julie Hansen, Universitetslektor i ryska vid Institutionen för moderna språk, Slaviska språk.
Fil. dr Hansen avlade sin doktorsexamen vid universitetet i Michigan. Hennes forskningsintressen inkluderar flerspråkiga litteraturstudier, översättningsstudier och minnesstudier. Hon undervisar och agerar handledare i examensarbeten om rysk litteratur och kulturhistoria. Hennes föredrag kommer att handla om den nutida ryska litteraturen.
Före och efter föredraget finns fika till försäljning, och därefter finns möjlighet att ställa frågor till talarna. Inträdet är gratis för föreningens medlemmar och kostar 20 kronor för övriga.
Varmt välkomna!
Heimdal anordnar varje vecka föredrag med intressanta talare. Hela höstens program och mer information om föreningen finns på vår hemsida: http://heimdal.nu/