OBS! Inställt föredrag. Nytt datum kommer publiceras.

Föreningen Heimdal välkomnar till torsdagsföredrag!


”Vad fan får jag för pengarna?” var frågan som Leif Östling ställde i en intervju med SVT år 2017. Hösten 2021 startade han “Kommissionen för Skattenytta”. Vad används skattepengarna till mer exakt? Får vi medborgare nytta för varje skattekrona? Eller kan skatten användas på ett mer effektivt sätt?


Den 29 februari gästas vi av Leif Östling! Han var verkställande direktör för Scania under åren 1994-2012 och därefter haft position i koncernledningen för Volkswagen. Åren 2016–2017 var han ordförande för Svenskt Näringsliv. Han har även varit styrelseordförande för bolag i bland annat Tyskland, Finland och Norge och haft olika engagemang i Kungliga Tekniska Högskolan. Östling kommer dessutom installeras som Föreningen Heimdals hedersledamot för det 133:e verksamhetsåret.


Idag är han aktiv med sitt initiativ ”Kommissionen för Skattenytta” med syfte att granska effektiviteten i den offentliga sektorn och att skifta fokus i det svenska välståndsbygget genom att undersöka hur vi kan få mer nytta för varje skattekrona. Kommissionen arbetar fristående från politiska partier och olika intressegrupperingar. Ämnet för kvällen är om det arbete som kommissionen gör och vilka upptäcker de har gjort av möjliga besparingar inom offentlig verksamhet för bättre service.


Varmt välkomna på denna intressanta talarkväll!


18.00 – Föreningslokalen öppnar.
18.00 – 18.45 Servering av ärtsoppa och pannkaka.
19.30 – Föredraget startar.


Efteråt finns hembakat fika till försäljning, och därefter möjlighet att ställa frågor till talaren. Inträdet är gratis för föreningens medlemmar och kostar 40 kronor för övriga. För information om hur du kan teckna medlemskap, se vår hemsida!


Om oss: Föreningen Heimdal grundades år 1891 i Uppsala och är Sveriges äldsta och längst verkande borgerliga studentförening. Ideell och partipolitiskt obunden. Vi erbjuder en verksamhet som består bland annat av talarkvällar, sittningar och andra aktiviter i sann studentikos anda. Vi anordnar varje vecka föredrag med intressanta talare; hela terminens talarprogram finns på vår Facebook eller på vår hemsida. Vi är en studentförening för dig som söker politisk diskussion med högt i tak och trevligt umgänge. Vill du teckna medlemskap? Bli medlem via följande formulär: https://goo.gl/forms/InWTXzlRklQAvr4f2 För mer info om föreningen och vår verksamhet, se vår hemsida: www.heimdal.nu

Categories:

Tags:

Comments are closed