Föreningen Heimdal välkomnar till torsdagsföredrag!


Demokrati är något som präglar våra liv och som flera tusen år efter dess uppkomst fortfarande är ett omdebatterat ämne. Hur har demokratins kultur format oss? Är demokrati det enda optimala styrelseskicket, eller finns det djupare lager av förståelse?


Den 1 februari gästas Föreningen Heimdal av Torsten Pettersson som håller föredrag på temat ”Demokratin som samhällsform: inneboende problem och disciplineringen av medborgarna”. Pettersson är författare och professor i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet. En stor del av hans forskning är tvärvetenskaplig och omfattar världsbilder inom litteraturen, litteratur och sekularisering, skildringen av våld, epistemologin för skönlitteratur och tolkning, samt empiriska studier av läsare.


Varmt välkomna!


18.00 – Föreningslokalen öppnar. (S:t Larsgatan 10, Uppsala)
18.00 – 18.45 Servering av ärtsoppa och pannkaka.
19.30 – Föredrag.


Efteråt finns hembakat fika till försäljning, och därefter möjlighet att ställa frågor till talaren. Inträdet är gratis för föreningens medlemmar och kostar 40 kronor för övriga. För information om hur du kan teckna medlemskap, se vår hemsida!


Om oss: Föreningen Heimdal grundades år 1891 i Uppsala och är Sveriges äldsta och längst verkande borgerliga studentförening. Ideell och partipolitiskt obunden. Vi erbjuder en verksamhet som består bland annat av talarkvällar, sittningar och andra aktiviter i sann studentikos anda. Vi anordnar varje vecka föredrag med intressanta talare; hela terminens talarprogram finns på vår Facebook eller på vår hemsida. Vi är en studentförening för dig som söker politisk diskussion med högt i tak och trevligt umgänge. Vill du teckna medlemskap? Bli medlem via följande formulär: https://goo.gl/forms/InWTXzlRklQAvr4f2 För mer info om föreningen och vår verksamhet, se vår hemsida: www.heimdal.nu

Categories:

Tags:

Comments are closed