”Trump mot etablissemanget – populistisk revolt eller reaktionär konservatism?” – Föredrag och samtal med professor Claes G. Ryn tisdagen den 26 juli, 18:00 (Obs. ingen akademisk kvart). Inträde gratis för medlemmar och endast 50 kronor för icke-medlemmar. Efter föredraget följer som brukligt en sexa.
Claes G. Ryn, född och uppvuxen i Norrköping, är sedan 1971 boende i USA där han från och med 1974 verkar vid The Catholic University of America i Washington D.C., sedan 1978 som professor i statskunskap. Han är också grundare och ordförande för National Humanities Institute och tidigare även ordförande för Academy for Philosophy and Letters samt Philadelphia Society. Hans forskning gäller politiska idéer där han företräder en traditionellt konservativ position i Edmund Burkes anda men med anknytning till den amerikanska humanisten Irving Babbitt. Han har på motsvarande sätt tagit avstånd från neokonservatismen och förbundit den med ett radikalt idéarv från Rousseau. Hans böcker har uppmärksammats stort, inte minst bland intellektuella i Kina där han är hedersprofessor och återkommande föreläsare. Han har också föreläst i bl.a. det tjeckiska parlamentet och i Pentagon och medverkat som skribent i bl.a. The American Conservative och på Svenska Dagbladets ledarsida. Under sin tid i Sverige studerade han vid Uppsala universitet och var verksam i Föreningen Heimdal. Han var även med och grundade det numera avvecklade Konservativt idéforum (KIF).
Menyn för sexan är som följer:
Förrätt: Västerbottenpaj med en lätt sallad.
Huvudrätt: Plommonfylld fläskfilé, potatis, äppelmos, och rödkålssallad
Efterrätt: Punschparfait med jordgubbar
Priset för kalaset är som följer:
250 Kronor (Inklusive två öl och två snaps)
200 Kronor (inklusive en öl och en snaps)
160 Kronor (alkoholfritt)
Anmälan till sexan görs till klubbmastare@heimdal.nu och betalning sker till föreningens bankgiro 739-2723 (SEB). Märk betalningen med ditt namn och ”Ryn sexa”. Senast anmälning den 24 Juli.
Varmt välkomna!

sem_ryn

Categories:

Tags:

Comments are closed